Воћкице на маскенбалу

Већ првог дана закључили смо да је у школи најважније сачувати здравље, а да смо у тој намјери озбиљни, показали смо другог дана када је започела заједничка активност првачића, родитеља и школе под називом „Здрав доручак“.

Обзиром да је идеја да дјеца једу воћну салату истински заживјела и проводи се свакодневно у I1 разреду током првог полугодишта, одлучили смо ширу јавност упознати са њеном важношћу и промовисати развијање здравих навика исхране код дјеце и у школама.

Наравно, требало је то учинити на начин близак дјеци – кроз игру. Тако смо се договорили да направимо маске воћкица за предстојеће маскенбале.

1

На фотографији је Рената Љиљак,Сарина мама са дјецом.

2

Биљана Вучен, Ланина мама са малим Дејаном, Давидовим братом.

Како то обично бива, први су задаћу за припремање материјала и  дијелова костима добили родитељи, а они су то, вјерујте, учинили са одушевљењем. Свакодневно су доносили изрезане кругове од картона, пластичне чаше, старе мајице у бојама воћа…

Дио материјала су обезбиједили наставница Мирјана Комадара и ђачка задруга.

34567

Воћкице изузетно цијене своју тета Зору, куварицу која им сваки дан припрема воћну салату.

89

Прваци су сваки слободан тренутак у дану  (током двије седмице) користили да боје картоне и сликају воће. Затим су нам три дана у учионицу долазили родитељи и заједно смо спајали дијелове костима. На фотографији Даница Воркапић, Давидова мајка и педагогица Милка Пандуревић са дјецом.

10

У помоћ су нам притекли и наставница Дијана Ђенић са ученицима 71 разреда. И још нам рекоше да им се увијек обратимо кад нам затреба помоћ.

11

Директорица школе Миранда Балтић (на фотографији друга слијева) и Биљана Вучен, Ланина мама, иначе члан Савјета родитеља школе (на фотографији прва са десне стране) су са већ познатим лицима. ☺

Све вријеме огромну подршку пружала нам је директорица школе Миранда Балтић, чијом заслугом су „Green team“  у Новом Граду и медији упознати са нашим активностима. Тако су новоградски новинари снимили прилог о дјеци и родитељима, те је промовисана идеја „Здравог доручка“, а ученици су се представили рецитацијом „Ако желиш мишице“ пјесника Љубивоја Ршумовић. Прилог је приказан на РТРС у емисији „Викенд јутро“ и то 16. 12. 2017. године.

1213

Мама Даница је нашминакала своје синове Давида и Дејана, као и њихову другарицу Најлу.

1415

Наша педагогица Милка Пандуревић је била уз нас све вријеме, па нас је фотографисала и у КОЦ-у, 14. 12. 2017., када смо на маскенбалу наступили као ЈЕДНА МАСКА – ВОЋКИЦЕ.  Интересантно је да смо маске припремили не само за првачиће, већ и за њихове млађе браћу и сестре и тако промовисали вриједност заједништва и братско-сестринске бриге.

Највеће ХВАЛА ПОРОДИЦАМА ПРВАЧИЋА, јер су то вече уз нас били и маме и тате и баке и дједови и браћа и сестре!

16

Недуго затим, 25. 12. 2017. године, директор КОЦ-а Дражен Бабић позвао нас је у госте на малу забаву и дружење са вршњацима, иначе члановима фолклорне и хорске секције КОЦ-а.

1718

Том приликом смо гледали луткарску представу „Новогодишња лијева и десна чарапа“, у извођењу Драмско-луткарског студија „Звончица“, који чине основношколци са наставницама Сњежаном Стјепановић и Миленом Ђоројевић.

192021

Воћкице, како нас већ дуго сви зову ☺, су своје маске и идеју изложили и на хуманитарном маскенбалу у нашој школи, одржаном 28. 12. 2017.године.  Исти су организовали наставница Мирјана Комадара и чланови ђачке задруге,  а учешће узели ученици од I do VI разреда, заједно са учитељицама и наставницима. Масовношћу родитеља и дјеце, пружили смо подршку.

На крају ове приче можемо само обећати да ово није крај, јер идеја  „Здрав доручак“ ће наставити да се развија.

Првачићи ће нарасти у здраве људе – тако су одлучили!

Komentari su zatvoreni.