Хуманитарна акција

ХУМАНИТАРНА АКЦИЈА „ПОМОЗИМО МАЛОМ НИКОЛИ ДА ОЗДРАВИ“

Почело је друго полугодиште, а ми смо све своје снаге ујединили и покренули акцију помоћи брату наше другарице Бојане.Хвала нашим родитељима што су били искра хуманости!

marina 1

marina 2

Када се опоравио, наш велики Никола је дошао у школу да нам се придружи на прослави.

marina 3

За овај осмјех се вриједило борити!

Мајка  Драгана Дамјанић  са  својим и нашим  Николом.

marina 4

Рачунајте на нас! Ми смо још од првог разреда чланови Организације подмлатка ЦК ОШ „Вук Караџић“, а са нама су наше маме и наставнице Драгана Радишић и Анита Бабић.

РАДИОНИЦА: ПРАВИМО ВАСКРШЊА ЈАЈА

marina 5

По четврти пут учествујемо на изложби поводом Васкрса  у „Галерији Нови Град“ коју организује Општина Нови Град. Мама Драгана Јаковљевић је наш редовни сарадник, па нам помаже и овај пут.

marina 6

Ни мајци Николини Дрљача није био лако, али је успјела да нас научи шивати јастучиће.☺

marina 7

Урадили смо најтежи дио посла, па смо сљедеће часове одлучили дати мали одмор родитељима.

marina 8

Сами смо украсили васкршња јаја и на изложби освојили 2. награду. Обећали смо себи да ће сљедеће године наша бити 1. награда.☺

РОДИТЕЉСКО – УЧЕНИЧКИ САСТАНАК

marina 9

Бубице су нам мало удариле у главу, предпубертет већ стигао, па смо требали озбиљно попричати – очи у очи – о понашању. Прво смо мало учили из предавања, а затим су у групама радили родитељи и дјеца.

marina 10

Практично смо учили о ненасилном понашању и о томе шта је реституција. Било је јако занимљивих рјешења проблема, нпр. ако се почупамо за косу вријеме помирења провешћемо правећи фризуре једни другима. Научили смо да сви можемо погријешити, али је важно да се потрудимо и да грешку поправимо.

marina 11

Тај дан су предсједник разреда Лука и мајка Драгана, члан Савјета родитеља школе, наградили оне који су се у протеклом периоду истакли као борци против насиља. Тако су медаље добили: најкултурнији Јован, каратиста који се не туче Саво и најдругарица Наташа.Хвала нашој тети Љиљани Поповић, психологу школе, јер без ње не бисмо имали ове важне фотографије.

Komentari su zatvoreni.