Практична вјеронаука

Практична вјеронаука: Вјероучитељи и учитељице са својим ученицима посјетили цркву и џамију

Један од циљева Вјеронауке је развијање поштовања према припадницима других вјера

Различитости међу људима су велико богатсво. С тога се морамо међусобно упознавати и уважавати, а то чинимо кроз различите начине комуникације, дијалога, сусрета… Један од циљева предмета Вјеронаука јесте да код ученика усади поштовање према припадницима других вјера. У томе контексту је и организована  посјета ученика петог разреда наше школе вјерским објектима Градској џамији и Цркви „Светих апостола Петра и Павла“.

Посјета џамији

Након окупљања ученика испред школе, ученици са својим разредним старјешинама упутили су се према Градској џамији. У харему џамије дочекао их је вјероучитељ Мустафа еф. Ихтијаревић, који се обратио ученицима и објаснио им сврху и важност постојања џамије у животу муслимана. Након тога је услиједио улазак у унутрашњост џамије и заједничко разгледање.

Посјета Цркви

Након посјете џамији, учитељице и вјероучитељ исламске вјеронауке су кренули ка православној Цркви, гдје их је дочекао вјероучитељ, свештеник Славољуб Моравац, који је ученике упознао са начелима и историјатом православне вјере. Потом је услиједило разгледање унутрашњости цркве и њених знаменитости.

 

Komentari su zatvoreni.