Актуелности

ОБИЉЕЖЕНА ДЈЕЧИЈА НЕДЈЕЉА

05.10.2012. године у холу Основне школе „Вук Караџић“ одржана је приредба поводом Дјечије недјеље. У овој приредби учествовали су ученици нижих и виших разреда. Своје знање и умијеће показали су рецитујући, плешући и пјевајући. Дан раније одржане су приредбе у свим подручним школама   ( Пољавнице, Равнице, Доње Водичево и Добрљин ).РЕЦИКЛАЖА – јачање свијести о очувању животне средине

У нашој школи су постављени контејнери за одвајање пластике и папира у сарадњи са комуналним предузећем „Комус“ Нови Град. На овј начин настојимо развијати свијест о очувању животне средине. Ученици су се заинтересовали за овај пројекат и сазнали неке занимљивости о рециклирању отпада. Рециклажом се смањује количина отпада који се шаље на депоније и ублажава проблем одлагања отпада и стварања дивљих депонија. На крају сваке недјеље радници „Комуса „ одвозе садржај препуних контејнера. Школа добија новчану надокнаду која ће бити искоришћена за организацију излета и то оних одјељења која су била најмарљивија у прикупљању папира и пластике.

САНДУЧИЋ за примједбе и похвале

На састанку Савјета ученика одлучено је да се на улазу у школску зграду постави сандучић у који ученици , родитељи и радници школе могу убацити папире са својим примједбама, похвалама и приједлозима за унапређење васпитно-образовног процеса.

Посјета фестивалу науке и технике у Бањалуци,09.11.2012.

Фестивал науке је био идеална прилика да се ученици наше школе ближе упознају са науком, да сазнају тајне научника, као и да, кроз демонстрације и предавања, науку доживе као нешто без чега живот каквим га данас познајемо не би био могућ.Ученике је највише обрадовала прилика да по први пут уживо виде робота Нао. Нао је хуманоидни робот висок 58 центиметара и дјело је инжењера француске компаније Алдебаран Роботицс. Робот има двије камере, звучник, микрофон и 25 електромотора који му омогућавају да се креће, а способан је да говори, хода, препознаје људе и предмете, осјећа додир и игра фудбал.

ПОСЈЕТА НАРОДНОЈ БИБЛИОТЕЦИ У НОВОМ ГРАДУ,15.новембар 2012. године

У склопу рада Лингвистичке секције ученици наше школе су са наставницом Снежаном Стјепановић посјетили Народну библиотеку. Повод за њихов одлазак је био упознавање  са рјечницима. Ученике и њихову наставницу су срдачно дочекале директорица библиотеке Слободанка Вујиновић и библиотекарке Драгана Кукавица и Драгица Дрљача. Библиотекарка Драгана Кукавица је ученике упознала са појмом рјечника, испричала је ученицима о самом развоју рјечника као и о врстама рјечника. Након кратког предавања за ученика је била припремљена и занимљива игра. Имали су задатак да пронађу непознату ријеч у одговарујећем рјечнику. Овај дио у библиотеци се ученицима посебно допао и вријеме е брзо прошло. Ученици су обећали да ће направити пано који ће раднике ове установе подсјећати на њихову посјету.

ПОЗОРИШНА ПРЕДСТАВА „ АЖДАЈА ИЗ ВОЈТЕШКЕ УЛИЦЕ“,28.новембар 2012.

Ученици од IV до VI разреда су присуствовали позоришној представи „ Аждаја из Војтешке улице“ у извођењу Дјечијег позоришта РС, а у циљу развоја културне свијести младих. Улаз је био бесплатан, а ову представу је организовала Општина Нови Град.

Komentari su zatvoreni.